FAQs

Frequently Asked Questions

Xtreme Lashes är etablerat sedan år 2005 och är idag marknadens ledande varumärke inom fransförlängning. Enda sedan start har målet varit att kunna utveckla en teknik samt produkter som är baserade på kvalité och säkerhet. Idagsläget vet vi att de kan se väldigt lätt ut att applicera fransar, men sanningen är att det faktiskt finns andra faktorer runt omkring som gör dig till en duktig fransstylist. Bland annat gäller det att ha rätt teknik när det kommer till att fästa fransarna, vinkla rätt och isolera. Sedan kommer den teoretiska och kreativa delen som vi är väldigt unika med. Den teoretiska delen som omfattar säkerhet är fokuserad på:

 • Att kunna utföra grundliga kundkonsultationer (allergier, dagliga rutiner, mediciner och sjukdommar)

 • Mikroorganismer och hygien

 • Bedömning av kvalitén på de naturliga fransarna (kunna anpassa rätt längt och tjocklek för att inte skada fransen)

 • Rengöring och priming (innan applicering)

 • Eftervård (lära sina kunder om rätt eftervård med rätta produkter)

Den kreativa delen omfattar:

 • Kunskap om olika lösfransars kurva och dess effekt

 • Forma och anpassa rätt form för varje individ

Att välja att jobba med våra produkter ger dig en säkerhet om kvalité. Jo Mousselli grundare för Xtreme Lashes är tidigare utbildad till legitimerad sjuksköterska och väljer därför ingredienser i produkterna med omsorg. Vårt lim är därför ett lim av medicinsk kvalié. Tillsammans med andra läkare och forskare framställs produkterna. Produkterna genomgår alltid en kvalitetskontroll innan de säljs. Xtreme Lashes® produkter är registrerade hos Läkemedelsverket i Sverige och Biorious i EU

 • Fria praktiktimmar utan extra kostnad! Du kan alltid komma tillbaka för extra träning varje sig du nyligen gick utbildningen eller om du haft ett uppehåll under en längre period.

 • Service och support- en gång elev alltid elev! Du kan alltid höra av dig till oss om du behöver hjälp med problemlösningar, marknadsföring eller bara tips och råd.

 • Online education- senaste utbildningsmaterialet och problemlösningar finns tillgänglig när ni loggar in på er sida.

 • En Xtreme Lashes logga med ”we practice safe lashes” “vi utför säkra appliceringar” som ni kan använda er utav på sociala medier samt er hemsida.

 • Ett internationellt Certifikat inom fransförlängning

 • Räntefri delbetalning

 • 20 dagars faktura på alla beställningar

 • Loyalty program- samla bonuspoäng och bli uppgraderade till silver, guld eller platinum nivå. Dessa nivåer ger dig rabatter i ett helt år på alla dina ordrar. Silver 15%, Guld 20 och Platinum 25%

Xtreme Lashes® fransförlängningsutbildning är uppdelat i 2 och 1/2 dag eller 4 1/2 dag. Kursen börjar med två intensiv dagar, där både teori och praktik ingår. Hos oss får man inte bara lära sig att lägga fransar utan vi lägger mycket fokus på allt annat runt omkring, som tex ögonsjukdommar och hygien. Se info om grundutbildning i fransförlängning för mer detaljerad kursinnehåll. Efter dessa daga är det övning som gäller för samtliga i egen salong eller om ni önskar komma och träna hos oss. Om du vill träna hos oss måste du ta med egen modell samt dina produkter. Vi bokar tillsammans in datum för detta. Under den tid du tränar kommer du att få skicka in 20 st bilder på appliceringar samt fylla i utvärderingar. Du kommer att skicka 5st bilder åtgången och sedan få feedback av din lärare. Tanken är att se förbättring allt eftersom och när du är redo bokar vi in en tid för certifiering. Alternativt kan certifieringen bokas in i förväg för att för egen skull ha ett mål att sträva efter!

Du kan självklart öva på kunder, dock rekommenderar vi att du är ärlig och talar om för dem att du är under utbildning.

Kittets engångsmaterial räcker till 20-50 appliceringar, beroende på vilka. Fransar och lim samt andra övriga produkter räcker längre.

Nej, vi tillsätter inget formaldehyd i limmen.

Alla ögonfransförlängningslim innehåller cyanoakrylat/ akrylater, beroende på vilken typ kan dess påverkan vara olika. Xtreme Lashes Flexfusion är ett lim av medicinsk kvalité tillverkad av läkare och forskare enligt ISO 13485: 2003 Qualety och Management Standards i en FDA baserad anläggning. Limmet är anpassat för alla typer av kunderoch stylister, även de känsliga. Att använda ett fräscht lim och arbeta med det i rätt miljö, fukt 45-60% och temp 20-25,5 grader, samt att använda en luftrenare och rökätare minimerar risken. Cyanoakrylater omvandlas till fast form vid fukt på minst 45%, och detta gör att ämnet faller ner och inte befinner sig i luften så man andas in det.
Precis som med andra kosmetika och hudvårds produkter så finns det alltid en liten risk att utveckla allergi. Enligt forskning så kommer ca 5% av befolkningen att utveckla en allergi mot cyanoakrylat.